• Er antaget på følgende Censurerede Udstillinger:
  • Kunstnernes Påskeudstiling 2018 KP18
  • Hillerød Censurerede Forårsudstilling 2018
  • Hvidovre Censurerede Udstilling 2016 HCU16

 

  • Har modtaget Publikumsprisen på Hillerød Censurerede Forårsudstilling 2018.

 

  • Har udstillet i Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien.

 

  • Er medlem af Frederiksberg Kunstnerlaug.

Kunstner udtalelse:

 

Mit navn er Lisbeth Thygesen. Jeg er en fortællende og figurativ billedkunstner. Jeg beskriver selv min kunst som magisk realisme, men andre vil måske sige, at det er pop surrealisme eller visionary art, eller en blanding af disse. Det betyder ikke så meget for mig, jeg vil egentlig helst ikke puttes i en kasse. Jeg vil helst være fri til at skabe den billedverden, der altid er nærværende i mit sind. Når den får lov til at få frit løb, er jeg lykkelig.

Jeg arbejder oftest med akrylmalerier, men udtrykker mig også i mange andre materialer.

Jeg er inspireret af drømme, dagdrømme, spiritualitet og den skandinaviske/nordiske natur og kreerer ud af disse verdener mine billeder. Når jeg maler, forsøger jeg at lade være med at tolke på det jeg maler. Billederne kommer lidt efter lidt i processen, derfor arbejder jeg stort set aldrig med skitser. Den intuitive, drømmeagtige proces er vigtig for mig at holde fast i.

Som barn tilbragte jeg mange dage i naturen, på engen bag mit hjem på Sjælland, i markerne hos min morfar på Djursland og i skoven på vores ødegård i Småland. Disse oplevelser har haft en stor indvirkning på mit sind og min fantasi. Jeg altid har været fascineret af fugle, dyr og planter og jeg er stadig dybt optaget af naturen. Jeg tror på at dyrene og planterne har sjæl og de er for mig næsten magiske. Den følelse påvirker mig i mit kunstneriske udtryk, i mine drømme og i min opfattelse af livet. Det er med inspiration i dét, at jeg maler mine malerier.

Jeg ønsker, at andre, der ser mine værker, et øjeblik kan træde uden for hverdagslivet og træde ind i en verden, hvor fantasi og underbevidsthed får lov til at besøge hjørner af deres sind, hvor ord måske ikke har adgang. Jeg håber, mine billeder vækker en genklang eller en genkendelse og at de vil bringe lidt magi ind i livet hos dem, der ser dem.

Jeg er født i 1973 og bor til daglig på Frederiksberg. Jeg har atelier i København i forbindelse med Galleri kbh kunst og har før udstillet i flere steder i Danmark, samt i Sverige, Tyskland og Spanien.

Jeg er selvlært/autodidakt billedkunstner.

 

Skrevet om min kunst:

 

"Lisbeth Thygesen er en fortællende og figurativ kunstner, hvis udtryk bedst kan beskrives som pop-surrealisme og magisk realisme.

Hun arbejder oftest med akrylmalerier, men udtrykker sig også med akvarelmalerier, pastel-, blæk- og blyantstegninger eller en kombination af det hele, samt malerier på keramik. Hun er inspireret af drømme, drømmetilstande og den skandinaviske natur og kreerer ud af disse verdener detaljerige og smukke billeder, der emmer af femininitet og sanselighed. Hendes billedverden ligger et sted mellem det magiske og virkeligheden.”

"I en verden, hvor alt er målt, vejet og dissekeret, transcenderer Lisbeth Thygesen den fysiske verden. Hun undersøger, dét der nærer fantasien, det uforklarlige lige under vores næse, bag vores lukkede øjne og dybt i vores drømme. Følelser, fornemmelser og visioner bliver billedgjort med udførligt malede fugle, dyr, planter og mennesker forbundet i et væld af detaljer og symboler i drømmeagtige landskaber."

"Hendes værker giver øjnene lyst til at se mere, til at se flere fortryllende virkeligheder. Der er en dragende frihed i spillet mellem lys og skygge, det hele besjælet med en ekstrem detaljerigdom og sanselighed."

LISBETH THYGESEN 

Send en hilsen eller skriv en kommentar:

4 kommentar(er)

Efterlad gerne en lille hilsen, KLIK her! :)

2017.07.16 Skrevet af Eva Bruus
Kære smukke Lisbeth - jeg bliver opslugt og svømmer helt væk i dine uudgrundeligt smukke billeder.....sikke et væld af liv.......Jeg håber du forsøger dig i udlandet, for dine værker er åbenlyst af en kvalitet der taler til sjælens højeste noter i alle åbne og bevidste mennesker :-)

KH Eva Bruus.
2013.10.08 Skrevet af Lisbeth Thygesen
Kære Torben,
tusind tak, for det du her har skrevet! Det gjorde mig virkeligt glad og meget rørt :) :) :)
Stort kram og stor taknemmelighed,
Lisbeth
2013.10.04 Skrevet af Torben Nødholt
Kære Lisbeth.

Jeg var i dag til fernisering, der hvor du arbejder med din kunst. Jeg har aldrig hørt om dig før, men da jeg så dine malerier mærkede jeg straks et utrolig unikt og dybt spirituelt menneske. Og ikke nok med det, så besidder du et stort talent, som jeg med mine egne øjne som billedkunstner er faldet fuldstændig for. Din kunst rørte mig meget dybt og den er så eventyrlig og fantastisk smuk. Jeg vil glæde mig til at møde dig personligt en dag. Du har fået en stor gave med dig og mit hjerte frydes over, at du deler den med verdenen.

Kærligst Torben Nødholt
2013.07.15 Skrevet af Thyge Thygesen
Jeg har sidder og nydt dine billeder og hvad du skriver.
Jeg syntes det er enestående og håber for dig, at du får masser af succes.
Du har en ukuelig vilje selv mit i dine bestræbelser på at leve med din sygdom.
Knus og kærlige tanker
far