• Er antaget på følgende Censurerede Udstillinger:
  • Kunstnernes Påskeudstiling 2018 KP18
  • Hillerød Censurerede Forårsudstilling 2018
  • Hvidovre Censurerede Udstilling 2016 HCU16

 

  • Har modtaget Publikumsprisen på Hillerød Censurerede Forårsudstilling 2018.

 

  • Har udstillet i Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien.

Artist Bio:

Lisbeth Thygesen blev født i Glostrup og voksede op i Greve i 1973. Hun bor og arbejder på Frederiksberg.

Som barn tilbragte hun de fleste dage i naturen i både Danmark og Sverige. Den skandinaviske natur har haft stor indflydelse på hende og hendes fantasi. Hun har altid været fascineret af fugle, dyr, træer og planter og ikke mindst de imaginære væsner, som hun hun i fantasien forestillede sig gemte sig derude bag træerne og i skyggerne. Disse skabninger har med tiden udviklet sig og tager mere og mere plads som karakterer i hendes landskaber, undertiden ledsaget af nordiske dyr og/eller af mennesker. Hun er som kunstner dybt optaget af naturen og det påvirker hendes kunstneriske udtryk, hendes drømme og hendes livsforståelse i høj grad. Hendes malerier fører dine tanker ind på drømme, folklore, spiritualitet, magi og den nordiske og skandinaviske store natur og vildmark, og selv om scenen er sat Nordeuropas natur, er hendes fortælling fortalt i det underbevidstes sprog og derfor forstået og relateret til på tværs af kultur.

Hendes fokus som kunstner er at gøre folk bevidste om deres største potentiale og muligheder, igennem at huske eller genkende livets skønhed og magi.

Hun har studeret kunsthistorie på Københavns Universitet og har også en bachelorgrad i pædagogik, hvor hendes hovedfokus var æstetiske læreprocesser. Disse studier præsenterer en teoretisk baggrund i hendes kunstnerpraksis, men teknisk set er hun en selvlært kunstner. De fleste af hendes værker er akryl på lærred, hvor hun bruger en lasserings-teknik til at skabe levende farver og dybde, men hun arbejder også med akvarel og tegninger samt skulptur og keramik.

Theodor Kittelsen, Caspar David Friedrich, J.F Willumsen og Frida Kahlo kan nævnes som kunstnere, som har haft indflydelse på hende gennem livet.

Lisbeth har udstillet i flere gallerier, både solo og gruppeudstillinger, samt kunstforeninger og kunstmesser i Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien.

Hun havde sin debut på en af ​​de 5 store nationalt anerkendte censurerede udstillinger i Danmark, "Kunstnernes Påskeudstilling" i 2018 (KP18). 3 af hendes værker blev antaget ud af i alt 29.

I 2018 modtog hun også den "Publikumsprisen" på Hillerød Censurerede Forårsudstilling.

 

Skrevet om hendes kunst:

 

"Lisbeth Thygesen er en fortællende og figurativ kunstner, hvis udtryk bedst kan beskrives som pop-surrealisme og magisk realisme.

Hun arbejder oftest med akrylmalerier, men udtrykker sig også med akvarelmalerier, pastel-, blæk- og blyantstegninger eller en kombination af det hele, samt malerier på keramik. Hun er inspireret af drømme, drømmetilstande og den skandinaviske natur og kreerer ud af disse verdener detaljerige og smukke billeder, der emmer af femininitet og sanselighed. Hendes billedverden ligger et sted mellem det magiske og virkeligheden.”

"I en verden, hvor alt er målt, vejet og dissekeret, transcenderer Lisbeth Thygesen den fysiske verden. Hun undersøger, dét der nærer fantasien, det uforklarlige lige under vores næse, bag vores lukkede øjne og dybt i vores drømme. Følelser, fornemmelser og visioner bliver billedgjort med udførligt malede fugle, dyr, planter og mennesker forbundet i et væld af detaljer og symboler i drømmeagtige landskaber."

"Hendes værker giver øjnene lyst til at se mere, til at se flere fortryllende virkeligheder. Der er en dragende frihed i spillet mellem lys og skygge, det hele besjælet med en ekstrem detaljerigdom og sanselighed."

LISBETH THYGESEN 

Send en hilsen eller skriv en kommentar:

4 kommentar(er)

Efterlad gerne en lille hilsen, KLIK her! :)

2017.07.16 Skrevet af Eva Bruus
Kære smukke Lisbeth - jeg bliver opslugt og svømmer helt væk i dine uudgrundeligt smukke billeder.....sikke et væld af liv.......Jeg håber du forsøger dig i udlandet, for dine værker er åbenlyst af en kvalitet der taler til sjælens højeste noter i alle åbne og bevidste mennesker :-)

KH Eva Bruus.
2013.10.08 Skrevet af Lisbeth Thygesen
Kære Torben,
tusind tak, for det du her har skrevet! Det gjorde mig virkeligt glad og meget rørt :) :) :)
Stort kram og stor taknemmelighed,
Lisbeth
2013.10.04 Skrevet af Torben Nødholt
Kære Lisbeth.

Jeg var i dag til fernisering, der hvor du arbejder med din kunst. Jeg har aldrig hørt om dig før, men da jeg så dine malerier mærkede jeg straks et utrolig unikt og dybt spirituelt menneske. Og ikke nok med det, så besidder du et stort talent, som jeg med mine egne øjne som billedkunstner er faldet fuldstændig for. Din kunst rørte mig meget dybt og den er så eventyrlig og fantastisk smuk. Jeg vil glæde mig til at møde dig personligt en dag. Du har fået en stor gave med dig og mit hjerte frydes over, at du deler den med verdenen.

Kærligst Torben Nødholt
2013.07.15 Skrevet af Thyge Thygesen
Jeg har sidder og nydt dine billeder og hvad du skriver.
Jeg syntes det er enestående og håber for dig, at du får masser af succes.
Du har en ukuelig vilje selv mit i dine bestræbelser på at leve med din sygdom.
Knus og kærlige tanker
far