Artist Statement:

Hele mit liv har jeg haft en rig indre billedverden. Jeg plejer at sige, at jeg tænker i billeder, og når jeg taler, oversætter jeg billederne til ord, eller omvendt. Alle billederne bliver til følelser og fornemmelser. Billeder fortæller i min verden ting, så meget mere nuanceret end ord.

Alle disse billeder er alletids nærværende. Nogle overvælder mig eller inspirerer mig så meget, at jeg får lyst til at prøve på at gengive dem.

Når jeg maler bliver jeg oftest inspireret af mine drømme, af billeder fra min underbevidsthed, samt af hvad jeg ser i naturen og på fotografier af naturen. Desuden er jeg meget inspireret af symboler i det hele taget, gamle som nye.

Nogle af de symboler, jeg bruger i min kunst, er igennem tiderne blevet brugt, og til tider misbrugt, af diverse religioner og magthavere, men symbolerne er almen menneskelige. De lever i vores drømme og i vores underbevidsthed og er altid blevet brugt til at “beskrive”, det vi ikke lige kan sætte ord på. De er hverken gode eller onde, men de formår at åbne følelser og bevidsthed i os, fordi de taler et sprog, som vores underbevidsthed eller sjæl forstår på tværs af kultur, og lige netop dét, synes jeg er meget interessant og spændende.

Når jeg maler, forsøger jeg at lade være med at tolke på det, jeg intuitivt ser, at jeg skal male, men jeg ønsker at andre, der ser mine værker, et øjeblik kan træde uden for hverdagslivet og træde ind i en verden, hvor fantasi og underbevidsthed får lov til at besøge hjørner af deres sind, hvor ord måske ikke har adgang. Og jeg håber, at de dér genkender noget i mine billeder, som forhåbentlig vil give dem en glæde eller en forløsning.

Mest af alt så udtrykker jeg mig i billeder, fordi jeg simpelthen ikke kan lade være! Fra jeg var barn, til den dag i dag, har jeg haft en brændende trang til at udtrykke mig billedligt, og, med en undtagelse af nogle år i starten af mit voksenliv, har jeg altid givet efter for den. Efterhånden som tiden går, er det blevet en brændende passion, en ild, der aldrig vil blive slukket, så længe jeg lever!

Skrevet om Lisbeth Thygesen:

"Lisbeth Thygesen er en fortællende og figurativ kunstner, hvis udtryk bedst kan beskrives som pop-surrealisme og magisk realisme.

Hun arbejder oftest med akrylmalerier, men udtrykker sig også med akvarelmalerier, pastel-, blæk- og blyantstegninger eller en kombination af det hele, samt malerier på keramik.

Hun er inspireret af drømme, drømmetilstande og den skandinaviske natur og kreerer ud af disse verdener detaljerige og smukke billeder, der emmer af femininitet og sanselighed. Hendes billedverden ligger et sted mellem det magiske og virkeligheden.

Hun har læst kunsthistorie i 3 år på Københavns Universitet i midten af 90’erne og har en bachelorgrad i pædagogik, hvor hun specialiserede sig i æstetiske læreprocesser. Alt det Lisbeth kan med en pensel, er noget hun målrettet har lært sig selv, fra hun var barn til i dag.

Lisbeth Thygesen er 43 år og bor til daglig på Frederiksberg. Hun har atelier i København i forbindelse med kunstnergaden Rørholmsgade og har før udstillet i flere steder i Danmark samt i Sverige."

 

"I en verden, hvor alt er målt, vejet og dissekeret, transcenderer Lisbeth Thygesen den fysiske verden. Hun undersøger, dét der nærer fantasien, det uforklarlige lige under vores næse, bag vores lukkede øjne og dybt i vores drømme. Følelser, fornemmelser og visioner bliver billedgjort med udførligt malede fugle, dyr, planter og mennesker forbundet i et væld af detaljer og symboler i drømmeagtige landskaber."

 

"Hendes værker giver øjnene lyst til at se mere, til at se flere fortryllende virkeligheder. Der er en dragende frihed i spillet mellem lys og skygge, det hele besjælet med en ekstrem detaljerigdom og sanselighed."

LISBETH THYGESEN 

Send en hilsen eller skriv en kommentar:

4 kommentar(er)

Efterlad gerne en lille hilsen, KLIK her! :)

2017.07.16 Skrevet af Eva Bruus
Kære smukke Lisbeth - jeg bliver opslugt og svømmer helt væk i dine uudgrundeligt smukke billeder.....sikke et væld af liv.......Jeg håber du forsøger dig i udlandet, for dine værker er åbenlyst af en kvalitet der taler til sjælens højeste noter i alle åbne og bevidste mennesker :-)

KH Eva Bruus.
2013.10.08 Skrevet af Lisbeth Thygesen
Kære Torben,
tusind tak, for det du her har skrevet! Det gjorde mig virkeligt glad og meget rørt :) :) :)
Stort kram og stor taknemmelighed,
Lisbeth
2013.10.04 Skrevet af Torben Nødholt
Kære Lisbeth.

Jeg var i dag til fernisering, der hvor du arbejder med din kunst. Jeg har aldrig hørt om dig før, men da jeg så dine malerier mærkede jeg straks et utrolig unikt og dybt spirituelt menneske. Og ikke nok med det, så besidder du et stort talent, som jeg med mine egne øjne som billedkunstner er faldet fuldstændig for. Din kunst rørte mig meget dybt og den er så eventyrlig og fantastisk smuk. Jeg vil glæde mig til at møde dig personligt en dag. Du har fået en stor gave med dig og mit hjerte frydes over, at du deler den med verdenen.

Kærligst Torben Nødholt
2013.07.15 Skrevet af Thyge Thygesen
Jeg har sidder og nydt dine billeder og hvad du skriver.
Jeg syntes det er enestående og håber for dig, at du får masser af succes.
Du har en ukuelig vilje selv mit i dine bestræbelser på at leve med din sygdom.
Knus og kærlige tanker
far