Skrevet om mig og om mine udstillinger

"Naturmagi" -

Udstilling i GalArtery på Frederiksberg.

To danske kunstnere med to forskellige tolkninger af brydningsfeltet mellem naturen og det magiske.

Lisbeth Thygesens kunst involverer som regel dyr og næsten altid i samspil med magiske elementer som penduler eller øjne. Det rent naturalistiske spændes op mod den rene magi i spændende og nyskabende sammenhænge.
”Når jeg maler bliver jeg oftest inspireret af mine drømme, af billeder fra min underbevidsthed samt af hvad jeg ser i naturen og på fotografier af naturen. Desuden er jeg meget inspireret af symboler i det hele taget, gamle som nye”, siger Lisbeth om sine malerier. 

Henrik Hytteballes malerier er magiske på deres egen måde. De tager udgangspunkt i naturen – ofte konkrete naturoplevelser fra Færøerne,Island, osv. Men naturen er kun indirekte til stede i malerierne – gennem farverne og nær-naturlige elementer, som kunne være fjelde, hav osv, men som reelt er abstrakte. 
”Mit arbejdsredskab og min personlige signatur er overvejende spartel på lærred. De redskaber giver en nuancerigdom og tekstur, som er afgørende i et akrylmaleri skabt i en vekselvirkning mellem vildskab og meditation”, siger Henrik om sin kunst.


Det er smukke, foruroligende, magiske og samtidig meget forskelligartede malerier, de to talentfulde kunstnere viser på udstillingen ”Naturmagi”, som kan ses i GalArtery til og med 25. juni.
 

Fernisering fredag d. 3. juni kl. 17-20.

Udstillingen løber fra den 3. til den 25. juni.

Meld jer evt. til på begivenheden på facebook: "Naturmagi" Men i er alle velkomne, om i tilmelder jer eller ej! :)

GalArtery ligger på Henrik Steffens Vej 1 på Frederiksberg.

“Circles of life”

Fernisering: 7. februar 2015. Kl. 15-18.

Udstilling: 7. - 28. februar 2015.

Lisbeth Thygesen er en modig kunstner, der udstiller det, vi ser og, måske til nogens provokation, det vi ikke ser. Hun går bag det, vi registrerer med det blotte øje, bag den fysiske verden, og inviterer os ind et sted, hvor der er mere mellem himmel og jord.

Hun forener i ét værk det konkrete og det abstrakte, så de to universer flyder sammen i ét hele. Sammenhængskraften understreges med cirkler inspireret af den japanske kalligrafi-stil Ensō. I og på disse cirkler maler hun udførligt fugle, dyr, planter og mennesker forbundet i drømmeagtige landskaber. Det bliver næsten fysiske manifestationer af det, der starter som intuitive lysglimt. På den måde besidder hendes værker både en lethed og en stoflighed, der giver dem en særlig balance og ro.

Der er en dragende frihed i hendes værker i spillet mellem lys og skygge, og midt i de fortryllende virkeligheder, besjælet med ekstrem detaljerigdom, åbnes der op for en sanseverden, hvor dét, der nærer fantasien, får lov til at blive undersøgt.

Lisbeth Thygesen er billedkunstner. Hun har tidligere læst kunsthistorie på Københavns Universitet, og har desuden en professionsbachelor i pædagogik med æstetiske læreprocesser som speciale. 

Udstillingen omfatter både malerier og malet keramik/porcelæn.

* Ensō er en håndmalet cirkel, lavet af en eller to frie penselstrøg udført for at udtrykke et øjeblik, hvor et frit sind (til-)lader kroppen at skabe. Ensō symboliserer bl.a. indsigt, oplysthed, universet, tomrummet, alfa og omega.